0470-671 02 info@mbio.se

Ingen rengöring

Med en gaskamin slipper ni lägga tid på att hugga ved, tända eld och rengöra kaminen. En gaskamin tänds med en enkel knapptryckning och smutsar överhuvudtaget inte ner bostaden. Gaskaminer från RAIS fungerar med antingen naturgas, stadsgas eller gasol. När kaminen har placerats och monterats i ert hem, arbetar gaskaminen som en sluten krets med från- och tilluft. Därmed behöver man inte rengöra eller underhålla gaskaminen. Den är alltid klar att användas. Bara några få sekunder efter antändning, dansar de härliga lågorna framför era ögon och skapar en mysig atmosfär i hela huset. Vid valet av en gaskamin, är de absolut största fördelarna dess användarvänlighet och bekvämlighet. Oavsett om gaskaminen ska värma upp ert hem med naturgas, stadsgas eller gasol, är den otroligt lätt att använda. Om gaskaminen ansluts till naturgas eller stadsgas, kan alla inställningar och funktioner styras via appen eller en fjärrkontroll. Det krävs inga förändringar av systemet. Det fungerar per automatik och med perfektion. Om gaskaminen används med gasol, behöver man ibland byta ut behållaren. Men det är en enkel och lätt uppgift som bara tar några minuter.

Enkelt styrsystem

Som nämnt kan gaskaminer från RAIS styras på ett enkelt sätt med hjälp av en fjärrkontroll eller via en app. Alla RAIS gaskaminer använder samma system och det räcker med ett klick för att tända / släcka kaminen. Dessutom kan man även reglera temperaturen via appen eller fjärrkontrollen. Med en gaskamin har du allt under kontroll. Om det blivit alltför varmt, sänker du bara temperaturen några grader. Det enkla styrsystemet gör hela upplevelsen av en gaskamin till ett sant nöje. RAIS fantastiska och fördelaktiga styrsystem, gör det enkelt för våra kunder att njuta av tiden framför kaminen. Vi önskar helt enkelt det bästa åt våra kunder. Det är också anledningen till att RAIS har försett kaminerna med det bästa, mest flexibla och lättöverskådliga styrsystemet som passar alla hus och familjer.

Värt att överväga innan du köper en gaskamin

Innan du köper en gaskamin, är det värt att granska gaskaminens fördelar jämfört med braskaminen avseende rengöring och underhåll. En gaskamin från RAIS är av en helt unik klass, kvalitet och design. Hos RAIS ges nämligen alltid handelns bästa material. En gaskamin är en fantastisk lösning för er som vill fylla hemmet med hemtrevnad och behag. Det finns inget härligare än att samlas med familjen och vännerna framför lågorna på en kall vinterdag. En gaskamin ger er möjligheten att skapa hemtrevnaden på några få sekunder. Det krävs ingen vedhuggning eller långsam antändning. Med en gaskamin är allt klart på några sekunder. Ni behöver bara luta er tillbaks och njuta av lågornas virvlande dans och värmen som sprider sig i rummet.

Hur stor blir gasförbrukningen med en gaskamin?

Det är svårt att säga något rent generellt om gasförbrukningen eftersom det beror på modellen, inställning av flamhöjd osv. En tumregel är att en gaskamin med en gasolflaska på 11 kg och en förbrukning på 6 kWh kan brinna i 25,5 timmar. När gaskaminen inte används som primär värmekälla har man oftast en förbrukning på runt 3 kWh. Brinner kaminen i cirka 4 timmar om dagen räcker en 11-kilosflaska i 12–13 dagar.